Canada: Naar verwachting zullen meer dan 300 buitenlandse brandweerlieden bosbranden

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

Meer dan 300 brandweerlieden uit de Verenigde Staten en Zuid-Afrika worden de komende dagen in Canada verwacht om hun Canadese tegenhangers te helpen bij het bestrijden van woedende bosbranden in verschillende regio’s van het land. Federale functionarissen zeggen dat ten minste 100 Amerikaanse brandweerlieden naar Nova Scotia zullen gaan, waar sinds afgelopen zondag bijna 21.000 mensen uit hun huizen zijn verdreven.

Aan de andere kant worden er in Alberta nog 200 andere brandweerlieden uit Zuid-Afrika verwacht. Deze nieuwe versterkingen zullen zich voegen bij honderden van hun tegenhangers uit verschillende landen, waaronder Australië en Nieuw-Zeeland. Ottawa coördineert de noodhulp van de federale overheid om de door de branden getroffen provincies te helpen.

Lees ook:Bosbranden in het oosten van Canada: Duizenden geëvacueerd, Amerikaanse hulp gevraagd

Er is een nauwe samenwerking tussen het federaal centrum en de regionale en provinciale operatiecentra”, aldus de Canadese minister van Civiele Veiligheid, Invoice Blair. Dit jaar is in Canada sinds het start van het jaar 2,7 miljoen hectare afgebrand, het equal van 5 miljoen voetbalvelden, aldus de federale overheid.

Volgens Blair woeden er in Canada 211 bosbranden, waarvan er 82 niet onder controle zijn.

Met KAART

Beschrijving van het diplomatieke Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS