De 2023-editie van Operatie Marhaba gaat maandag van begin

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

Op Hoge Koninklijke Instructies lanceert de Mohammed V Basis for Solidarity de operatie “Marhaba 2023” om Marokkanen die in het buitenland wonen te verwelkomen, die begint op maandag 5 juni en zal doorgaan tot vrijdag 15 september.

De Stichting, die samen met alle nationale belanghebbenden aan deze operatie bijdraagt, heeft het wereldwijde opvangsysteem geactiveerd in Marokko, Frankrijk, Italië en Spanje, bestaande uit vierentwintig (24) internetsites voor hulp en ondersteuning van leden van de gemeenschap, geeft de Stichting in een persbericht aan, waarin wordt gespecificeerd dat deze netsites operationeel zullen blijven gedurende de periode van de operatie – d.w.z. drie en een halve maand (3.5) tijdens de aankomst- en terugkeerfase.

Achttien (18) opvangruimtes zijn operationeel in Marokko. Ze bevinden zich in de havens van Tanger Med, Tanger Ville, Al Hoceima en Nador, op de luchthavens van Casablanca Mohammed V, Rabat – Salé, Oujda Angad, Nador, Agadir Al Massira, Fès Saïss, Marrakech Menara en Tanger Ibn Battouta, in de rustplaatsen van de Middellandse Zee, Jebha, Tazaghine en Smir M’Diq, evenals aan de grensposten van Bab Sebta en Mellilia.

In het buitenland bevinden zich zes (6) Marhaba-ruimtes in de Europese havens van Genua (Italië), Sète en Marseille (Frankrijk), Motril, Almeria en Algeciras (Spanje).

De gebruikelijke sociale en medische hulpproducten en -diensten, versterkt door de aanwezigheid van maatschappelijk werkers aan boord van langeafstandsschepen die tijdens de editie van 2021 van de operatie zijn opgezet, blijven operationeel op het niveau van de netto-ontvangstplaatsen. in Marokko en in het buitenland.

Een personeelsbestand van bijna duizend vierhonderd (1.400) mensen, waaronder groups van de Stichting, maatschappelijk werkers, artsen, paramedisch personeel en vrijwilligers, wordt daar gemobiliseerd om naar in het buitenland verblijvende Marokkanen te luisteren, hen bij te staan ​​en de nodige ondersteuning en hulp te bieden .

De Marhaba-oproepprovider, gecentraliseerd op het niveau van het Centraal Coördinatiebureau (BCC – dagelijkse controle-eenheid) en rechtstreeks toegankelijk vanuit Marokko op het free of charge nummer 080 000 23 23 en 08086 907 93 (further nummer dit jaar toegevoegd), zal 24/7 beschikbaar zijn voor de duur van de operatie.

Foto van diplomatiek Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS