De geldmarkt handhaaft haar evenwicht voorafgaand aan de monetaire beleidsvergadering

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

Het evenwicht op de geldmarkt blijft behouden nu de 2e monetaire beleidsvergadering van Financial institution Al-Maghrib voor het jaar 2023 nadert, schat Attijari World Research (AGR).

Interbancaire tarieven blijven in lijn met het basistarief van 3%, merkte AGR op in haar recente present “Weekly Hebdo Charges – Mounted earnings”, eraan toevoegend dat de MONIA-tarieven met 2 besmette factoren (PBS) zijn gestegen tot 2,92%, tegen 2,90 % een week eerder.

De Centrale Financial institution verhoogt deze week haar interventies van 7,3 miljard dirham (MMDH) tot 86,1 miljard dirham. Dit is een toename van de 7-daagse voorschotten tot 39,3 miljard dirhams, terwijl aan alle bankvraag wordt voldaan.

Het wereldbedrag van BAM’s langetermijninterventies stabiliseerde zich op hetzelfde niveau als vorige week, op 46,8 miljard dirham. De Schatkist van haar kant handhaafde tijdens deze week het hoge tempo van haar gemiddelde beleggingen op de geldmarkt.

Deze situatie weerspiegelt de kloof tussen de aanzienlijke financiering die de staatspenningmeester in het tweede kwartaal van 2023 heeft gemobiliseerd en zijn financieringsbehoeften in dezelfde periode, merkt AGR op.

Het gemiddelde wekelijkse uitstaande bedrag aan blanco injecties en met omgekeerde terugkoopovereenkomsten bedraagt ​​dus 36,5 miljard dirham tegen 34,4 miljard dirham een ​​week eerder.

Met KAART

Foto van diplomatiek Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS