Enaam Mayara neemt deel aan de 49e vergadering van het

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

De voorzitter van het Huis van Raadsleden, Enaam Mayara, neemt in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Parlementaire Vergadering van het Middellandse Zeegebied (PAM) deel aan de 49e vergadering van het Bureau van de PAM die gepland staat voor 4-8 juni in Rome.

Het Huis van Raadsleden zei in een verklaring dat deze deelname een gelegenheid is voor de heer Mayara om regeringsfunctionarissen en parlementariërs te ontmoeten die de republieken van Italië en San Marino vertegenwoordigen als onderdeel van zijn voorzitterschap van de APM, met het oog op het versterken van de samenwerking, coördinatie en convergentie van standpunten over kwesties van gemeenschappelijk belang.

De heer Mayara werd unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van deze internationale parlementaire organisatie voor de periode 2023-2024 tijdens de 17e plenaire zitting die onlangs plaatsvond in het Marokkaanse parlement, zo wordt herinnerd.

Lees ook:Manama: Enaam Mayara ontmoet parlementaire ambtenaren over manieren om de parlementaire dialoog te versterken

PAM is een internationale organisatie die in 2005 is opgericht door de nationale parlementen van de landen van de Euromediterrane regio. Het is de rechtsopvolger van de Conferentie over veiligheid en samenwerking in het Middellandse Zeegebied (CSCM), die start jaren negentig van begin ging.

Het belangrijkste doel van PAM is het tot stand brengen van politieke, economische en sociale samenwerking tussen de lidstaten om gemeenschappelijke oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee de Euro-mediterrane en de Golfregio worden geconfronteerd, en om een ​​ruimte van vrede en welvaart voor de volkeren te creëren.

PAM voert het grootste deel van haar werkzaamheden uit binnen drie vaste Commissies. Het komt elk jaar in plenaire zitting bijeen. Het kan ook werkgroepen, ad-hoccomités of speciale werkgroepen oprichten om een ​​bepaald onderwerp te behandelen (strijd tegen terrorisme, vertrouwensopbouw, vredesondersteuning, conflictoplossing, het vredesproces in het Midden-Oosten, massamigratie, vrijhandel en investeringen, economische integratie, klimaatverandering, energie, mensenrechten, dialoog tussen beschavingen, genderkwesties, enz.).

Met KAART

Foto van diplomatiek Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS