Warning: unlink(/tmp/jnewslibrary-7HB8Sd.tmp): No such file or directory in /home/customer/www/elmaghreb.nl/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Geweld in Senegal: de staat verlaagt tijdelijk Internet mobiele information - Elmaghreb.nl

Geweld in Senegal: de staat verlaagt tijdelijk Internet mobiele information

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

Mobiele internetdata in Senegal worden gedurende bepaalde tijdsloten tijdelijk opgeschort vanwege de verspreiding van “hatelijke en subversieve” berichten in het kader van verstoringen van de openbare orde, het ministerie van Mondelinge verandering, Telecommunicatie en ‘Digitale Economie’.

In een persbericht dat zondag openbaar werd gemaakt, liet het Division of Verbal Change weten dat mobiele internetdata op een “tijdelijke manier in bepaalde plaatsen van de wil en gedurende bepaalde tijdvakken” is opgeschort.

De staat rechtvaardigt deze beslissing door de verspreiding van berichten van “haat en ondermijning” in een context van verstoring van de openbare orde, gekenmerkt door geweld na de veroordeling van tegenstander Ousmane Sonko donderdag tot 2 jaar in een strafcomplexboerderij wegens “jeugdcorruptie”, met doodde 16 mensen, volgens een officieel rapport.

Gewelddadige demonstraties vonden plaats in de Senegalese hoofdstad en in andere steden van Senegal, waaronder Ziguinchor (zuid) na de aankondiging van de veroordeling van tegenstander Ousmane Sonko tot twee jaar gevangenisstraf wegens “corruption de la jeunesse”, in zijn proces wegens verkrachting en dood bedreigingen tegen Adji Sarr, een voormalige masseuse, medewerker van een schoonheidssalon in Dakar.

Zaterdag is er een nieuwe dode toegevoegd aan de lijst met slachtoffers, waarmee het dodental sinds het start van de protesten op donderdag op 16 komt, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag bekend.

In Dakar en Ziguinchor hebben woedende demonstranten de afgelopen drie dagen verschillende openbare en particuliere gebouwen geplunderd, waaronder onder andere banken, vervoerdersstations en winkels.

Ze hebben soms en op sommige plaatsen het verkeer van verschillende grote verkeersaders geblokkeerd en voertuigen in model gestoken.

Sociale netwerken, zoals WhatsApp, Fb en Twitter, zijn nog steeds afgesloten, maar de minister van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond doorschemeren dat ze hersteld zouden worden als de self-discipline zou afnemen.

Opgemerkt moet worden dat de roep om terughoudendheid en dialoog de afgelopen dagen is toegenomen, vanuit de sectie van verschillende pays, internationale organisaties en Senegalese persoonlijkheden, zoals de zanger Youssou N’Dour of de voetballer Sadio Mané.

In een verklaring op zaterdagavond aan het TFM-kanaal zei dhr. Diome dat Senegal het onderwerp is geweest van aanvallen “door occulte krachten”. “Er is buitenlandse invloed en het is de wil die wordt aangevallen”, zei hij. “Vitale installaties voor de werking van de wil betalen” waren bedoeld om “chaos” te veroorzaken, voegde hij eraan toe, daarbij met title verwijzend naar de waterproductie-installatie van Diender, die 12.000 kubieke meter water produceert.

“De demonstranten vielen opzettelijk gevoelige installaties van onze pays aan”, hekelde de minister en merkte op dat de demonstranten geïnfiltreerd zijn door “occulte krachten”. “Ze zijn gewapend en ongelooflijk gewelddadig”, zei meneer Diome.

“Ze willen rellen veroorzaken. Degenen achter deze daden willen de bevolking terroriseren. Ik verzeker u dat de staat het zal redden. Ik verzeker u dat wat de staat ook moet doen om te voorkomen dat er een einde aan komt, de staat zal doen. Het is om deze reden dat de meeste van hun zaken failliet gingen”, merkte de minister op.

Universiteiten die deze dagen het toneel waren van geweld en plunderingen, zoals Ucad in Dakar, en die van Saint-Louis, Thiès en Ziguinchor, hebben de reduce tot nader order opgeschort.

Sonko is in zijn huis in de Cité Keur Gorgui in Dakar nadat hij afgelopen zondag door de politie was teruggebracht terwijl hij met een “Vrijheidskaravaan” van Ziguinchor (zuid) naar de hoofdstad reed.

Ousmane Sonko, uitgeroepen tot presidentskandidaat voor 2024, werd eind maart al veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van zes maanden wegens “laster” tegen de minister van Toerisme. Alleen al deze veroordeling, als deze in cassatie wordt gehandhaafd, bedreigt de geschiktheid van Ousmane Sonko voor de presidentsverkiezingen van 25 februari 2024.

Foto van diplomatiek Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS


Warning: unlink(/tmp/jnewsfirstload-wi3AX5.tmp): No such file or directory in /home/customer/www/elmaghreb.nl/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142