Marrakesh: De First Girl van de Verenigde Staten bezoekt de

399
SHARES
2.3k
VIEWS

Related posts

De First Girl van de Verenigde Staten van Amerika, mevrouw Jill Biden, ging zondag naar de Medersa Ben Youssef, de gelegenheid om dit architecturale juweel met een rijke geschiedenis, gelegen in het hart van de oude medina van Marrakech, te ontdekken en te waarderen.

Bij haar aankomst werd Jill Biden verwelkomd door de minister van Jeugd, Cultuur en Verbale plaatsvervanger, Mohamed Mehdi Bensaid, de wali van de regio Marrakech-Safi, gouverneur van de prefectuur van Marrakech, Karim Kassi-Lahlou, de voorzitter van de gemeenteraad van Marrakech, Fatima Ezzahra El Mansouri, en de voorzitter van de Regionale Raad, Samir Koudar.

Tijdens haar bezoek aan de verschillende ruimtes van deze historische en educatieve instelling, werd uitleg gegeven aan de First Girl van de Verenigde Staten over deze historische en architectonische hachelijke situatie van ongewone schoonheid die getuigt van een stralende fase van de seculiere geschiedenis van het Koninkrijk .

Mevrouw Jill Biden werd ook geïnformeerd over de rol en missies die aan dit gebouw zijn toegewezen als een centrum voor islamitische coaching en leren, waarbij de nadruk vooral ligt op koranstudies en islamitische wetenschappen.

De Medersa Ben Youssef, waarvan de structuur een perfecte illustratie is van de Marokkaanse en Andalusische knowhow, had dienst gedaan als theologische faculteit en verwelkomde studenten uit verschillende regio’s van Noord-Afrika en elders.

Opgericht in 1565 tijdens het bewind van de Saadi-dynastie, door sultan Abdellah Al-Ghalib, is de Medersa vernoemd naar de Merinidische sultan, Abou Al Hassan Ali Ibn Othman, ook wel bekend als Ben Youssef, die regeerde in het start van de 14e eeuw.

Om deze culturele en beschavingssituatie met een rijke geschiedenis te behouden en te verbeteren, lanceerde koning Mohammed VI in 2017 de restauratiewerken van de Medersa die, wanneer voltooid, in hoge mate hebben bijgedragen aan de verbetering van dit emblematische monument.

Met het oog op het consolideren en promoten van de toeristische roeping en de internationale dimensie van de okerkleurige stad, werden de restauratiewerken uitgevoerd door het Ministerie van Habous en Islamitische Zaken als onderdeel van een programma bedoeld voor het behoud van het historisch erfgoed van de oude Medina van Marrakesh.

Deze werken getuigen van de voortdurende toewijding van de koning om het culturele en beschavingserfgoed van de keizerlijke steden van Marokko te behouden en om de Medersa’s in staat te stellen hun vroegere glorie terug te winnen in termen van het verspreiden en promoten van de waarden van de tolerante islam en het midden.

Momenteel is de Medersa Ben Youssef een van de meest aantrekkelijke culturele, historische en toeristische bezienswaardigheden in Marrakech.

Rapport van diplomatiek Marokko

Learn Extra

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AANBEVOLEN NIEUWS